آیین اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با حضور جمعی از میهمانان خارجی، اهالی سینما و اصحاب رسانه با اجرای محمدرضا شهیدیفر امشب (22بهمن ماه) در برج میلاد تهران برگزار شد.
در ابتدای مراسم بعد از قرائت کلامی از قرآن مجید، شهیدیفر ضمن خوش آمدگویی به حضار گفت: تعظیم میکنم به محضر مقدس و نورانی حضرت ختمی مرتبت (ص) و حضرت علی (ع) و اقتدا میکنیم به این مقدسان و از آنها طلب برکت در آستانه مبعث پیامبر (ص) داریم. خوشحالم که شما را در این آیین همراهی میکنم. به شما، وزرا و سفرا خیر مقدم میگویم. به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تبریک میگویم که امسال برای ما طعم زیباتر و دلانگیزتری را امسال برای ما رقم زد و در آغاز این مراسم ما هم با امام خمینی (ره) تجدید میثاق میکنیم.
در ادامه ویدئو کلیپی به مناسب دهه فجر پخش شد و مجری مراسم اختتامیه را به شهدای دفاع مقدس، شهدای ترور و شهدای امنیت که در چند ماه گذشته خالصانه جان خود را برای این کشور فدا کردند، تقدیم کرد و در ادامه حادثه زلزله خوی و زلزله سوریه و ترکیه را تسلیت گفت.
در ادامه مراسم، مجتبی امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجربه روی صحنه سن آمد و گفت: در ایستگاه پایانی چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، از مسیری سخت و تلاشی شبانهروزی به شما سلام میگویم و پیش از آغاز سخن، واجب میدانم از همراهی و همدلیتان با مهمترین رویداد فرهنگی و هنری ایران اسلامی تشکر کنم.
جشنواره فیلم فجر، مولود راستین انقلاب اسلامی و ستارهای است که در آسمان این مرز و بوم میدرخشد. خانه روشن همه ما که دل در گروی سینما، هنر و فرهنگ داریم و بسیاری از خاطرات خوشمان با این جشنواره، سینماگران و فیلمهایش پیوند خورده است.
روزگار در چهل و چند سال اخیر، همواره به کام جشنواره فیلم فجر و دوستدارانش نبوده است. گاهی موشک باران و خاموشی شهرها، گاهی بحرانهای ملی و سوگهای جمعی، کام سینمای ایران را تلخ کرده است، اما نه بزرگان و نه جوانان مستعد، اجازه ندادند چراغ این جشن خاموش شود. ما نیز همان اراده و شور و عشق را در دل داشتیم، پس نخواستیم جشنواره، زیر سایه مشکلات، گرفتاریها، عداوتها و کج فهمیها فراموش شود. چراکه باور داریم اعتبار و آبروی سینمای ایران و سینماگرانش را باید پاس داشت.
خوشحالم که فرصت این امانتداری به من رسید، اگرچه روزها، هفتهها و ساعاتی سخت و پُرتلاطم گذشت و اگر یاری بسیاری از شما نبود، دشواریها غیرقابل تحمل میشد. بر حسب وظیفه و عشقی که به سینمای ایران داریم، کوشیدیم تا ویترین سینمای ایران، مثل همیشه متنوع و متکثر باشد.
دلمان میخواست به رسم ادب و احترام، میزبان همه خانواده سینمای ایران باشیم اما به خواسته و تصمیم دوستانمان احترام گذاشتیم و کوشیدیم میزبانی شایسته باشیم. پرونده چهلویکمین جشنواره فیلم فجر، بسته شد، استقبال قابل توجه از بعضی فیلمها و گرمای حضور سینمادوستان در سالنهای سینما، خاطراتی تازه را برای تاریخ سینمای ایران رقم زد.
از حمایت برادرانه جناب آقای اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد، از همراهی جناب آقای خزاعی رئیس سازمان سینمایی و از همدلی اعضای ستاد برگزاری جشنواره سپاسگزارم. امید که خورشید سینمای ایران، همچون گذشته درخشان و تابان باشد.
معرفی برگزیدگان بخش بینالملل
در ادامه ، به منظور اهدای جوایزه بخش بین الادیان، علی بوزید و محمدرضا اسلاملو از هیات داوران این بخش با همراهی یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، مهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و سید نظام موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به روی صحنه آمدند و لیا بلترامی از دیگر داوران این بخش نیز پیامی به جشنواره فرستاد.
جایزه ویژه بخش بین الادیان به فیلم «هوک» به کارگردانی حسین ریگی رسید .
بخش مقاومت
برای بخش فیلم های مقاومت این دوره از جشنواره شیخ علی داهر، آیدا اشلافر، مهدی همایونفر به روی صحنه آمدند.
جایزه بهترین فیلم بخش مقاومت به فیلم «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی اهدا شد.
لطیفی جایزه خود را به خانواده شهید بروجردی اهدا کرد و دختر شهید محمد بروجردی برای دریافت جایزه بر روی سن آمد.
لطیفی گفت: من فقط مقاومت را به تصویر کشیدم و کار بزرگی نکردم. پس اگر جایزه ای هست قطعا متعلق به شهدا و خانواده هایشان است.
دختر شهید بروجردی هم ضمن تشکر از محمدحسین لطیفی و بازیگران و عوامل فیلم گفت: این فیلم بعد از ۴۰ سال با شجاعت آقای لطیفی تولید شد. از تمام دوستان تشکر و در نهایت به پاس قدردانی از زحمات آقای بابک حمیدیان بازیگر اصلی محمد بروجردی بسیار زیبا درخشید، تندیس را به ایشان تقدیم میکنم.
در ادامه سیمرغ بلورین بهترین فیلم مقاومت به محمد عسگری برای فیلم «اتاقک گلی» اهدا شد.
معرفی برگزیدگان بخش جلوهگاه شرق
در بخش جلوهگاه شرق سیمرغ بلورین بهترین دستاورد به سبحان رخشانی بازیگر نوجوان فیلم «هوک» اهدا شد.
این بازیگر جایزه خود را به مردم و خطه سیستان و بلوچستان تقدیم کرد.
جایزه بهترین فیلم نامه نیز به فیلم «موهبت الهی» از قرقیزستان اهدا شد.
همچنین جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به فیلم «هارهو» از چین تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین ویژه داوران به فیلم «حکیم» از سوریه اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش جلوهگاه شرق هم به «ماه کامل» از مغولستان اهدا شد.
برگزیدگان بخش سینمای سعادت
ای آر رحمان، کارن شاه نظرف، آن دمی گروئه، یو وی حاج سری، جورج اواشولی، محمدرضا عباسیان و محمد شهباز داوران این بخش برای اهدای جوایز برگزیدگان به روی سن آمدند.
سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری به فیلم «افسانه پریان» از روسیه اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به فیلم «بدون ایوان دفنم نکن» از روسیه تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به کارگردان فیلم «شیوانا» از هندوستان اهدا شد.
سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران به ناهید عزیزی صدیق برای فیلم «آه سرد» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش سینمای سعادت به فیلم «زمستان درون» از قطر و هندوستان اهدا شد.
در ادامه این مراسم، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی به عنوان دومین سخنران چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر روی صحنه رفت و گفت: مفتخرم که در روز ملی جمهوری اسلامی ایران و روز ملی سینما آغاز سال جدید سینمایی کشور در مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره در خدمت شما هستم. امسال به لطف خدا و همت همه اهالی رسانه و برخی از سینماگران جمهوری اسلامی ایران و سینماگران حوزه بینالملل و کشورهای هم پیمان و هم زبان و منطقهای و حوزه شانگهای جشنواره با شکوه تر از سالهای قبل برگزار شد. خدا را شاکرم که توفیق خدمت را به چنین مردمی و هنرمندانی را داشتیم. امسال همه سیاستها اجرایی شد. حضور سینماگران جوان متعهد و آشنا به زبان جهانی نگاه جدی به شهرستانها توجه به اقلیم مختلف از آذربایجان و خطه شمال تا کردستان و حضور بانوان و مضامین پر شوری از امید و نشاط در حوزه داخلی داشتیم. در حوزه بینالملل هم بالغ بر صد مهمان داشتیم که این نشان میدهد نه تنها سینمای ایران تحریمی در عرصه بینالمللی ندارد بلکه روزبه روز این جشنواره بهتر و عمیقتر برگزار میشود. امروز در جشنوارهای حضور پیدا کردم که بوی انقلاب میدهد. سالیان سال است که به عنوان فیلمساز تهیهکننده و دبیر، در جشنواره بودم و نگران اختتامیه و مراسمها بودیم امسال اما من هیچ نگرانی نداشتم. امسال این سالن بوی شهدا را میدهد. جشنواره به آغوش بچههای انقلاب بازگشت. دست تک تک مردم را میبوسم که هم در راهپیمایی و هم حضور در سالنها حماسه آفریدند. خوشحالم که استقبال گرم مردم را میبینم. مردمی که چهار ماه تبلیغات مختلف شد تا در راهپیمایی و جشنواره نباشند، اما آمدند.
در ادامه کلیپی از درگذشتگان سینمای ایران طی یکسال گذشته پخش شد.
معرفی برگزیدگان بخش تبلیغات سینمای ایران
هیات داوران بخش تبلیغات سینمای ایران و محمدحسین نیرومند مشاور هنری وزیر ارشاد برای اهدای جوایز این بخش به روی سن آمدند.
سیمرغ بلورین بهترین پوستر فیلم به محمد روح المینی برای فیلم «بی رو» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین تیزر هم به کیومرث بیک زند برای فیلم «تی تی» اهدا شد.
معرفی برگزیدگان بخش فیلمکوتاه
در ادامه هیات انتخاب و داوران فیلم کوتاه، مریم اسمی خانی؛ دانش اقباشاوی، محمد رضا خردمندان، حسین دارابی برای اهدای جایزه بهترین فیلم کوتاه به روی صحنه آمدند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی به محمد ثریا برای فیلم کوتاه «برنو» اهدا شد.
معرفی برگزیدگان بخش مستند
سپس اعضای هیات انتخاب و داوران بخش مستند از جمله مصطفی رزاقکریمی، مهدیه سادات محور، امین قدمی، سلیم غفوری و رضا خوشدلراد برای اهدای جایزه بهترین بخش مستند به روی سن آمدند.
سیمرغ بلورین بهترین مستند به فرشاد افشینپور برای مستند «دنیای وحشی زاگرس» اهدا شد.
در ادامه کلیپی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پخش شد.
معرفی برگزیده بخش نگاه ملی
سپس نوبت به اهدای جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی) رسید. در این بخش از مراسم
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و مجتبی امینی دبیر جشنواره برای اهدای جایزه ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی به روی سن آمدند.
جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی به محمدحسین لطیفی برای فیلم سینمایی «غریب» اهدا شد.
در ادامه محمد حسین لطیفی گفت: به حرمت زحمتی که شهید بروجردی برای خطه کردستان کشید، این جایزه را به همه مردم خوب کردستان تقدیم میکنم.
همچنین سیمرغ بلورین گوهرشاد، جایزه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به لیلی عاج برای فیلم « سرهنگ ثریا» تعلق گرفت.
در ادامه مراسم محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی سن آمد و گفت: امروز مردم ایران حماسهای بزرگ را در بهار انقلاب اسلامی پدید آوردند. ایام ماه رجب را تبریک میگویم و امیدوارم از برکات این ماه همه حاضران جمع برخوردار باشند. خدا را شاکرم جشنواره چهلویکم فجر با این شکوه و استقبال به منزل پایانی خود رسید. دوستان من دوران پُرتلاشی را پشت سر گذاشتند. من از همه افراد از جمله کارگردانان، تهیهکنندگان، هیاتهای داوری، استادان و هنرمندان برجسته و عوامل سینمای ایران برای حضور در رویداد فجر قدردانی میکنم. جشنواره چهلویکم ویژگیهای منحصر به فردی داشت و اولین آن ادای دین به ساحت هنری ایران بود. فیلمسازان عزیز در این جشنواره از نقاط مختلف ایران و این سرزمین افتخارآمیز که جای جای آن پر از عناصر فرهنگی و هنری است، حضور داشتند؛ از سیستان و بلوچستان، شمال، جنوب و غیره .
عدالت فرهنگی که در دست گرفته بودیم در این دوره خود را نشان میدهد. خوشحالم که امروز به گواه همه ناظران و دلسوزان ما در این جایگاه ایستادهایم، البته به این میزان راضی نیستیم و همه باید تلاش کنند که هر روز عیار سینمای ایران بالاتر رود. جشنواره باید زایش داشته باشد و الحمدالله این جشنواره از این عنوان برخوردار بود. من لازم میدانم از شخص رئیس جمهور که برای اولین بار در جشنواره فجر حاضر شد و در کنار مردم به تماشای فیلم نشست، قدردانی کنم. همچنین لازم میدانم از اعضای هیات دولت به ویژه رییس سازمان صداوسیما، شهردار تهران، وزیر آموزش و پروش، نهادهای مردمی و همه کسانی که در تولید فیلم فعال هستند، تشکر کنم. جشنواره فجر، رویدادی سینمایی و متعلق به مردم و انقلاب اسلامی است. از ابتکار دوستان در برگزاری همزمان جشنواره فیلم فجر در حوزه ملی و بینالملل قدردانی میکنم. ما میزبان میهمانان زیادی از کشورهای مختلف بودهایم، همه حاضر شدند و در کنار زنان و مردان سینمای ایرانی ایستادند. از همه کسانی که در بخش بینالملل در این تجربه با همراه بودند قدردانی میکنم و امیدوارم شاهد بیشتر آن باشیم. اتفاق مهم جشنواره امسال بر پایه امید، اخلاق و آگاهی بود و تمامی 24 فیلم که به این بخش رسیدند، به جامعه ایرانی امید و بااستعداد توجه کردند. سینمای ایران به عنوان مهمترین عنصر فرهنگی در جهان تبیین رهبر انقلاب باید عهدهدار امیدبخشی و فضایل اخلاقی در جامعه ایرانی باشد.من از همه مردم بزرگوار، اهالی فرهنگ و هنر که امشب با این استقبال و شکوه جمع را گرم کردند و تمام کسانی که پشت در جشنواره ماندند و نتوانستند در سالن حضور پیدا کنند، قدردانی می کنم. برای همه مردم آرزوی سربلندی دارم.
اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ
در ادامه کلیپ معرفی اعضای هیات انتخاب و داوران بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) پخش شد.
در بخش سودای سیمرغ، دیپلم افتخار جلوههای ویژه بصری به امیر ولی خانی برای فیلم «غریب» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه بصری به حسن ایزدی برای « گل های باوارده» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی برای فیلم «غریب» به حمید رسولیان اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی برای فیلم «غریب» به حمید رسولیان اهدا شد که در ادامه جایزه خود را به خانواده شهید آرمان علی وردی تقدیم کرد.
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی به شهرام خلج برای فیلم سینمایی «غریب» و «شماره ۱۰» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به محمدرضا شجاعی برای فیلم سینمایی «غریب» و «شماره ۱۰» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به سارا سمیعی برای فیلم سینمایی «یادگار جنوب» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صدا به علیرضا علویان صداگذار و امیر نوبخت صدابردار برای فیلم سینمایی «یادگار جنوب» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به میثم مولایی برای فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی؟» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری، برای فیلم «سینما متروپل» به علیرضا زریندست تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم اول برای «سرهنگ ثریا» به لیلی عاج اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم اول برای «در آغوش درخت» به بابک لطفی خواجهپاشا تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی فیلم اول برای «اتاقک گلی » به محمد عسگری اهدا شد.
محمد عسگری بعد از دریافت دومین جایزه خود در بخش بهترین کارگردانی عنوان کرد: از هیات داوران و ستاد برگزاری جشنواره و از یک به یک اعضای گروهم تشکر می کنم که در شرایط سخت در شهرستان جوانرود تلاش کردند. همچنین از سرمایهگذاران فیلمم به شدت تشکر میکنم. امیدوارم شرایطی فراهم شود تا این ارکانها دوباره برای سرمایهگذاری فیلمهای دیگر هم اقدام کنند.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به سارا حاتمی برای فیلم «کت چرمی» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به هومن برقنورد برای فیلم «سینما متروپل» تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به فرهاد قائمیان برای فیلم «غریب» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به پژمان جمشیدی برای فیلم «یادگار جنوب» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به سجاد بابایی برای فیلم «استاد» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به پردیس پورعابدینی برای فیلم «غریب» تعلق گرفت.
در ادامه شهیدی فرد به ابداعات این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: بازیگر مرد منتخب ماشین تارا و بازیگر زن منتخب ماشین شاهین دریافت خواهند کرد.
سپس از ابوالفضل پورعرب دعوت شد تا برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد به روی سن آید.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به مجید صالحی برای فیلم «شماره ۱۰» اهدا شد.
در ادامه مجید صالحی بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: ماشینم را در دروان کرونا فروختم و تقدیم هنرمندان دیگری کردم که تحت تاثیر کرونا بودند. خودروی تارا را هم به هادی حجازی عزیر تقدیم می کنم که به مردم زلزله زده خوی تقدیم میکنم و سیمرغ خود را هم به دخترم و تمام دختران این سرزمین و همسرم تقدیم میکنم.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به استاد علی نصیریان برای فیلم «هفت بهار نارنج» تعلق گرفت.
جایزه استاد علی نصیریان را فرشاد گل سفیدی، کارگردان فیلم اولی «هفت بهار نارنج» دریافت کرد.
مجری برنامه ادامه داد: در جشنواره امسال یک فیلم سینمایی انیمیشن داشتهایم که در بخشهای مختلف کاندید شد و اعضای هیئت داوران تصمیم گرفتهاند سیمرغ بلورین برای فیلم پویانمایی جشنواره فیلم فجر به «بچه زرنگ» تقدیم کنند.
در ادامه ابوالفضل پورعرب بعد از اهدای سیمرغ به پشت تریبون آمد و بیان کرد: امیدوارم تا این لحظه خوشحال بوده باشید. خوشحالم از اینکه یک همدلی در سطح جامعه میبینم که به شما مردم منتقل شده است. در این دوره سعی کردند همه چیز را فراهم کنند تا دشمنان ما موفق نشوند.هیات داوران را سالهاست که میشناسم. پرویز شیخ طادی از دوستان من هستند و لطف کردند در این شرایط داوری را قبول کردند. آنهایی هم که نیامدهاند انشاالله سال آینده حاضر میشوند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بابک خواجهپاشا برای فیلم «در آغوش درخت» اهدا شد.
بابک خواجهپاشا بعد از دریافت جایزهاش گفت: من با افتخار این سیمرغ را به روی طاقچه خانهام گذاشتم، سیمرغی که بهرام بیضایی و خسرو شکیبایی آن را به خانه بردهاند. سینمای ما بسیار ارزشمند است و اگر اعتراضی داریم سینما بهترین موقعیت برای ابراز اعتراض ماست و نباید آن را تحریم کنیم. من تمام قد در برابر زنان و مادران این کشور و شهدای کشورم به ویژه شهید باکری تعظیم میکنم.
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن به مسعود سخاوتدوست برای فیلم «عطرآلود» و «شماره ۱۰» اهدا شد.
سپس برای اهدای جوایز دور بعدی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر و هیت داوران دعوت شدند تا روی سن حاضر شوند.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، برای فیلم سینما متروپل به محمدعلی باشه آهنگر اهدا شد.
در ادامه باشه آهنگر گفت: تک تک عوامل این فیلم زحمت کشیدند از فارابی هم تشکر میکنم. خاطره کوچکی میگم امیدوارم برداشت ناصوابی از آن نشود. در زمان جنگ گاهی گردانی میخواست به عملیات برود میدان مینی در برابرش دیده میشد که با وجود شناسایی قبلاً دیده نشده بود. بچهها آن موقع نمیدانستند با این میدان مین چه کنند؟ از این اتفاقات زیاد افتاده است. خدا رحمت کند شهید پازوکی که میگفت گاهی میدان مین درست میکنیم و بعد نقشه در اختیار نداریم که آن را خنثی کنیم.میدانهای مینی که عراقیها میگذاشتند نقشه خاصی داشت که بچههای تخریب چی میدانستند.ما امسال دچار این میدانهای مین شده بودیم. گاهی متوجه آن نشده بودیم گاهی خودمان چیده بودیم و گاهی دشمن زرنگی کرده بود و از آن استفاده میکرد. امسال با حادثه متروپل شروع شد که نماد بیتوجهی به ساخت و ساز بود. که ماهها آبادان گرفتارش شد. بیتوجهی در بزنگاهها دردسرساز است. بچههای ما در خیابان گرفتار شدند. گاهی میشد جلوی آن را گرفت، با دلجویی و با عذرخواهی. بالاخره باید به یکی اقتدا کنیم. سردار سلیمانی میگوید همه اینها بچههای ما هستند. ایرانی و مسلمان هستند. اتفاقی میافتاد کجا باید دستی بگیریم. دیر بشود فایدهای ندارد. معلوم است سرویسهای بیگانه استفاده میکنند.باید از تمام مردم ایران عذرخواهی کرد. از تک تک مردم ایران که بچههای آنها روی زمین افتادند، از نیروهای امنیتی عذرخواهی میکنم که این کشور برای همه است اگر دیر شود جمع شدنی نیست. نکته دوم این است که وقتی آبادان گرفتار جنگ بودند آذربایجانیها مهدی باکریها کمک کردند الان آذربایجان گرفتار زلزله است من چیزی به جز این جایزه ندارم که تقدیم کنم آنهایی که جنگیدند و هنوز منطقه را نگه داشتند امیدوارم زنده باشم و درباره قفقاز فیلم بسازم.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران برای فیلم سینمایی «اتاقک گلی» به داود صبوری اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم برای فیلم سینمایی «سینما متروپل» به سیدحامد حسینی تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه دبیر جشنواره برای فیلم سینمایی «گلهای باوارده» به سعید سعدی اهدا شد.
در ادامه جایز آرمان ویژه شهردار تهران در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بعد از بررسی حرفهای به فیلم "اتاقک گلی" به تهیه کنندگی داود صبوری و کارگردانی محمد عسگری اهدا شد.