دسته بندی:
۱۴۰۲/۹/۱۳ / ۱۲:۵۴
اشتراک گذاری پرینت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین ترحیم زنده‌یاد پروانه معصومی:

این بانوی بزرگ سینما تنها هنرمند نبود، یک معلم اخلاق بود

آیین ترحیم زنده‌یاد پروانه معصومی بانوی بازیگر سینمای ایران، با همکاری سازمان سینمایی کشور و سازمان صدا و سیما، روز یکشنبه ۱۲ آذرماه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی، هنرمندان و پیشکسوتان تلویزیون و سینما در مسجد بلال برگزار شد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی سازمان سینمایی؛ این مراسم پس از قرائتی چند از آیات کلام الله مجید آغاز شد و در ابتدا حسن سلطانی مجری برنامه، پیام‌های تسلیت سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس و پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما را قرائت کرد. سپس حاج مرتضی طاهری، مداح اهل بیت با نوحه‌خوانی و مداحی یاد و خاطره این بازیگر را گرامی داشت.


در ابتدای این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت این هنرمند گفت: ایشان حق زیادی بر گردن جامعه هنری و مخاطبان داشته‌اند و در طول حیات طیب و مبارک‌شان آثار بی‌نظیری را خلق کرده‌اند.

وی با تاکید بر این که پروانه معصومی از سرآمدان حوزه سینما بود، اظهار داشت: او چند دهه با وقار و متانت فعالیت کرد و نامی ماندگار از خود به جا گذاشت.‌ علاوه بر نقش‌آفرینی‌های هنری‌شان شخصیت اجتماعی ممتازی داشتند که برآمده از شخصیت والای‌شان بود.

وزیر فرهنگ افزود: وی در اتفاقات مهم در کنار مردم بود و به اعتقادات جامعه افتخار می کرد. بدون لکنت از ارزش‌ها و آرمان‌ها می‌گفت و دفاع می‌کرد و هیچ ترس و نگرانی از واکنش‌ها نداشت.

خواهشم از فضاهای رسمی این است که شان خودشان را حفظ کنند و هر موضوعی را به دو قطبی تبدیل نکنند. از خانم معصومی به خاطر آثارشان نام نیک به جا مانده است

اسماعیلی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: درگذشت او فقدانی مهم است و جبران این ثلمه آسان نخواهد بود. امیدوارم با پرداختن به او یک اسوه همیشه جاوید را بتوانیم معرفی کنیم.

وزیر ارشاد گفت: این درگذشت برای جامعه کشورمان و همه اصحاب هنر این یک مصیبت جبران‌ناپذیر است.این بانوی بزرگ سینمای ایران یک هنرمند نبود یک معلم اخلاق بود یک دغدغه‌مند اجتماعی بود کسی بود که در مقاطع مخالف بدون لکنت از آرمان‌های مردم دفاع می‌کرد و پای اهداف و منافع ملی می ایستاد و در این راه از هیچ موضوعی ابا نداشت و نگران دیگران نبود.

اسماعیلی گفت: این درگذشت را به خانواده عزیز او و همه علاقمندان‌شان تسلیت می‌گوییم امیدواریم خداوند ایشان را برا همیشه به عنوان اسوه در جامعه هنری و برای همه هنرمندان قرار دهد که نمونه اعلای یک هنرمند وطن دوست مردم دغدغه‌مند مردم بودند.

محمدمهدی عسگرپور، تهیه‌کننده و فیلمساز نیز، در مراسم ختم پروانه معصومی در سخنانی با اعتقاد بر این که در یکی دو روز اخیر فضایی دوقطبی شکل گرفته است، در این زمینه توضیح داد: همه هنرمندان کشور ما یک شکل فکر نمی‌کنند. این به معنای آن نیست که بخواهیم درباره آخرت‌شان قضاوت کنیم. ما می‌توانیم از نام نیکی که از هنرمندان باقی می‌ماند یاد کنیم.

وی افزود: درخواستم از فضاهای رسمی این است که هر موضوعی را به دوقطبی تبدیل نکنند. از خانم معصومی به خاطر آثارشان نام نیک به جا مانده است.

عسگرپور تصریح کرد: هنرمندان بسیار زیادی داریم که شرافتمندانه در طول این سال‌ها کار کرده‌اند. نادیده گرفتن برخی از حاشیه‌ها که ممکن است پیش آید و در این ایام هم بیشتر شده است، مراقبت کردن از این خانواده به نظرم به عهده همه مسئولان فرهنگی کشور است. ما می‌توانیم از نام نیکی که از هنرمندان باقی می‌ماند یاد کنیم.

مسعود ده‌نمکی، کارگردان نیز در ادامه مراسم تاکید کرد: بخش عظیمی از عالم هنر سرمایه انسانی است. خانم معصومی از بازیگر تبدیل به مولف شد. نباید از این‌ سرمایه‌ها غافل شد. نیروهای جدید می‌آیند ولی صاحب تجربه‌ها باید تکریم شوند. مدیران نباید بگذارند این‌ها بیکار بمانند.

وی افزود: باقیات الصالحات غیر از نام نیک اثری است که موثر از خودش به جا می‌گذارد. چه مشهور باشیم و چه فالوئر نداشته باشیم همه رفتنی هستیم. از لحظه‌ای که وارد قبر می‌شویم حساب و کتاب ما متفاوت می‌شود.

در ادامه مراسم فایل صوتی از محمود پاک نیت، بازیگر و انسیه شاه حسینی، کارگردان درباره شخصیت پروانه معصومی، پخش شد.

نیما معصومی، پسر پروانه معصومی در بخش پایانی مراسم از همه افرادی که در چند روز اخیر تسلی‌بخش خانواده بودند قدردانی کرد.

وی گفت: مادرم تاکید داشت که هنگام مراسم خاکسپاری و ترحیم مزاحمتی برای مردم روستا ایجاد نشود.

حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق، استاد حوزه و دانشگاه یکی دیگر از سخنرانان مراسم بود.


پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور، سیدمحمد حسینی، (معاون پارلمانی رئیس جمهور)، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، قادر آشنا، حبیب ایل بیگی، محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محسن مومنی شریف، محسن برمهانی، سلیم غفوری، احسان محمدحسنی مدیرعامل سازمان هنری رسانه ای اوج، ابوالقاسم طالبی، مسعود ده نمکی، جواد شمقدری، احمد میرعلایی، محمدمهدی عسگرپور، علی دهکردی، علیرضا غزوه، مهران مهام، کامران ملکی، منوچهر هادی، سعید خانی، امیر سمواتی، پرویز فارسیجانی، علی مهم، مهدی عظیمی میرابادی، شفیع آقامحمدیان، پورحسین، ایرج محمدی، مهدی فرجی، مسعود رشیدی، محمد احسانی، بهمن حبشی، حسین طلابیگی، مهدی نقویان،، پدرام کریمی، داریوش یاری، علی بخشی زاده، مهدی فرجی، امیر نوری (پیشکسوت رادیو) از جمله مدیران و هنرمندان حاضر در مراسم هستند. جمال شورجه، محمد کاسبی و احمدرضا معتمدی که در بستر بیماری به سر می برند با ارسال پیامی همدردی خود را اعلام کردند.



لینک کوتاه
این بانوی بزرگ سینما تنها هنرمند نبود، یک معلم اخل... https://www.cinemaorg.ir/n/55442081
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر